Finfodagen 2020

Finfodagen 2020

Produktinformation – hygienfaktor eller konkurrensfördel?

– Lyssna och lär av branschens pionjärer inom digitalisering och miljö

 

Kravet på korrekt produktinformation fortsätter att öka – drivet av kundbehov och ny lagstiftning.  Finfodagen 2020 ger överblick över kommande lagstiftning som redan är på väg och dyker ned i ett par områden där nya typer av produktinformation kommer att efterfrågas:

 

  • Varför vill Beijer använda produktegenskaper i sin web-handel? Vad innebär det för mig som producent?
  • Vad innebär kommande lagkrav om klimatdeklaration för all nybyggnation? Vilken data måste jag som producent eller handlare kunna tillhandahålla mina kunder?
  • Vad innebär Finfos samarbete med Svanen, Byggvarubedömningen, eBVD och Basta om miljöbedömningar? Hur synliggör jag som producent mina miljöbedömningar? Vilka möjligheter ger det mig som handlare när jag ska hjälpa mina kunder med materialval?

 

Den 19 mars får du allt detta och mycket mer under en heldag på IVA-konferensanläggning i Stockholm. Vi delar ut pris till Årets Finfoleverantör och förra årets vinnare ger tips till hur man blir bäst på produktinformation.

Kom och lyssna på spännande föreläsningar, ställ frågor till experterna på scen och utbyt erfarenheter.

 

Moderator: Lena Sundqvist

Lena Sundqvist

 

 

Lena har många års erfarenhet av byggmaterialbranschen med inriktning mot digitalisering och har haft flera operativa roller inom segmentet. Med bakgrund inom Setra Gruppen, CEO hos Logiq Sweden/Finfo och head of e-business and marketing på Onninen hälsar hon som årets moderator alla besökare på Finfodagen välkomna och guidar oss igenom dagen.

 

 

 

Key Note: Amer Mohammed

Amer Mohammed

Amer är en föreläsare med avstamp i vad AI och digitaliseringen innebär för företags framtid, stora som små. Amer är passionerad och underhållande och han lyckas göra den tekniska biten överskådlig och greppbar på sitt eget karakteristiska vis. Med fokus på kundupplevelsen berättar Amer om hur företag inom bland annat byggmaterialhandeln kan transformera organisationen i syftet att förenkla vardagen för användaren med hjälp av framtidens teknik.

Amer blev mycket omtalad efter en föreläsning inför Stena Lines personal, inklusive ägaren Dan Olsson, då Amer gick upp på scen och övertygade om att det nya AI-projektet vid namn “Pluto” skulle innebära företagets framtid. Efter en stunds tystnad och osäkerhet bland åhörarna ställde sig Dan Olsson upp och applåderade – och Amer Mohammed fick därefter stå för grundandet av Digital Innovation-avdelningen hos Stena Line.


Preliminärt program:

09.00 Kaffe och registrering
09.30 Välkommen till Finfodagen
– VD på Finfo, Troels Hansen berättar om utvecklingen av Finfos produkter och lösningar.
10.30 Förmiddagsfika
11.00 Carina Erlandsson, e-handelschef på Beijer Byggmaterial, berättar om Beijers strategi på e-handelområdet och vilka krav det ställer på deras leverantörer i framtiden.
12.00 Lunch i Bankettsalen
13.00 Thomas Johansson från Boverket berättar om det pågående arbetet med att förbereda införandet av en ny lag om klimatdeklaration på byggnader.
14.00 Eftermiddagsfika
14.30 Västsvensk ByggskruvÅrets Finfoleverantör 2019 berättar om de strategiska val bakom positionen som branschledande på produktinformation.
14.50 Årets Finfoleverantör 2020 koras.
15.00 Key Note, föredrag med Amer Mohammed – Digital Director/CDO, Coop Sverige.
16.00 Uppsummering och avslutning.
16.30 Mingel i utställningsområdet.
17.30 Middag för anmälda tvärs över gatan på Napolyon Bistro & Bar.


Wallenbergssalen, IVA Konferenscenter

www.ivakonferens.se


Utställare

På Finfodagen har ni möjlighet att prata med ett flertal företag kopplade till Finfo.
Listan på utställare uppdateras löpande. 

Logiq levererar molnbaserade lösningar för hantering av affärskritiska data mellan kunder och deras handelspartner. Logiq överför i dag elektroniska fakturor, ordrar, bekräftelser, kataloginformation och besläktade affärsdokument i ett globalt nätverk som omfattar mer än 100 000 företag. Logiq är även en Peppol accesspunkt i Norge & Sverige.

Läs mer på logiq.se

Med LogiqPay kan du finansiera dina fakturor direkt i ditt befintliga fakturaflöde eller genom LogiqPays användarvänliga fakturaportal. Få pengar på ditt företagskonto inom 24 timmar. LogiqPay levererar en automatiserad fakturaförsäljningstjänst på era villkor.

Läs mer på logiqpay.se

Byggvarubedömningen

Byggvarubedömningen miljöbedömer byggvaror utifrån kemiskt innehåll, livscykelaspekter samt sociala aspekter i leverantörsleden. Vi vill göra det enkelt att bygga hållbart och har därför symboler som är lätta att förstå: rekommenderas (grönt), accepteras (gult) och undviks (rött). Vi vill, tillsammans med Finfo, möjliggöra att våra symboler visas i ett vidare skyltfönster – för att det ska bli enklare att bygga hållbart.

Läs mer på byggvarubedomningen.se

Avensia är ett ledande expertbolag inom modern handel. Vi implementerar systemlösningar,
optimerar e-handel, och utformar digitala strategier som gör våra kunder till marknadsledare.

Läs mer på avensia.se

iPhenix

iFenix är ett molnbaserat och heltäckande affärssystem som utvecklats för att tillgodose morgondagens krav i fysisk och digital handel. Systemet bygger på färdiga flöden för handelns kärnprocesser och ger tillgång till all affärsdata i realtid. Företag kan koppla på nya funktioner och processer efter behov och självklart finns redan specifik funktionalitet för att enkelt hantera artikeldata enligt Vilma standard.

Läs mer på ifenix.se

 

Sigma IT

På Sigma IT drivs vi starkt av vår vision: Expect a better tomorrow. Vi ger oss inte förrän vi hittar de smartaste lösningarna, antar de mest spännande utmaningarna och jobbar med de bästa människorna. Det är en hög ambition – och det är så vi driver den digitala revolutionen framåt. Vi är ett starkt och snabbt växande IT-konsultföretag som arbetar med många av de främsta företagen i Sverige och i världen. Tillsammans är vi omkring 1200 medarbetare på ett tjugotal orter i Sverige och i ytterligare 7 länder. Vi ingår i Sigma Group som består av flera ledande konsultbolag inom olika områden.

Läs mer på sigma.se

InRiver

Founded in 2007, inRiver redefines the way e-commerce product marketers and merchandisers display and sell their products. By providing product information management (PIM) products and services that help create, update, refresh, maintain and distribute content about products globally, inRiver helps businesses drive increased revenue, customer satisfaction and brand equity.

Läs mer på inriver.com.


Plats:
IVA Konferenscenter
Grev Turegatan 16
114 46 Stockholm
www.ivakonferens.se

Kostnad:
1 495 kr exkl moms per person (inkl frukost, lunch, fika och after work).


Efter Finfodagen kan den som vill följa med oss för att avnjuta en gemensam tre-rättersmiddag, mingla och får möjlighet att bredda sitt nätverk för ett ökat kunskapsutbyte.
Tre olika menyer finns att välja mellan; Kött, fisk eller vegetariskt. www.napolyon.se

Kostnad:
495 kr per person

Tid:
2020-03-19
Kl 18.00 –

Agenda och information för dagen uppdateras löpande, men se till att säkra din plats redan nu!

 

Ange datum *

Deltagare namn *

Deltagare email *

Företag *

Mobilnummer *

Kontaktperson *

Kontaktperson email *

Önskas Middag *

Val av middag*

Fakturareferens

Faktureringsadress (ej specialtecken) *

Övriga kommentarer, t ex specialkost

*= Obligatoriska fält

Har du problem med formuläret ovan kan du istället använda detta.