Isodrän effektiviserar arbetet med hjälp av MediaCentral

Isodrän effektiviserar arbetet med hjälp av MediaCentral

Publicerad den 26.10.2021, 15:51

Isodrän effektiviserar arbetet med hjälp av MediaCentral

Isodrän la tidigare mycket tid på att skicka ut marknadsmaterial och bilder manuellt till sina kunder och återförsäljare.

Finfo har träffat Patric Briby, artikelansvarig på Isodrän för att ta reda på hur arbetet har effektiviserats sen de började använda Finfos tjänst MediaCentral.

 

Ökade krav från återförsäljare

Med många kunder och återförsäljare krävs det av Isodrän att använda smarta lösningar som sparar tid och effektiviserar deras arbete.

Arbetet med att tillhandahålla marknadsmaterial, bilder och dokument har inte alltid varit snabbt och smidigt. Kundernas krav på dokumentation har över tid ökat i både mängd och kvalitet. Något som varit svårt att tillgodose utan att det krävdes en hel del manuellt arbete och en ökad arbetsbelastning. I vissa fall gick tiden till att hjälpa kunderna att fylla i filer och säljaren hade med sig marknadsmaterialet på kundbesök.

 

Så effektiviserade Isodrän tid och arbetsbelastning

Efter ett informationsmöte om MediaCentral hos Finfo, valde Isodrän att börja använda tjänsten för att kunna förbättra och effektivisera sitt arbete med marknadsmaterial. Omgående strukturerades arbetet upp på ett mer effektivt sätt när rätt dokumentation kom på rätt plats under rätt produkt.

Med en central hub för allt marknadsmaterial minskade Isodrän arbetsbelastningen och tiden det tog att skicka ut bilder och dokument separat till varje kund. De kan nu smidigt lägga upp materialet i MediaCentral där kunderna själva hämtar hem det materialet de behöver.

 

Vi har efter att vi börjat använda MediaCentral kunnatPatric Briby Isodrän fokuserat mycket på att ge våra återförsäljare hög kvalitet på bilder, texter och det material de behöver. Vi har sett att det fått ett bra genomslag. Med MediaCentral kan vi enkelt ge dem vad de behöver utan att det blir en ökad arbetsbelastning för oss.

– Patric Briby, artikelansvarig Isodrän

 

Enkelhet som konkurrensfördel

Med hjälp av Finfos tjänst MediaCentral kan Isodrän kommunicera med sina kunder och återförsäljare automatiskt via MediaCentral. Att informationen i tjänsten är kopplat till Finfos databas med artikelinformation gör att arbetet går snabbt och smidigt. Kontakten med återförsäljare är god men eftersom all överföring av marknadsmaterial är automatisk så är det inte längre nödvändigt att ha ökad kontakt då MediaCentral sköter det åt dem.

 

Tidigare var det mycket mailande fram och tillbaka för att förse återförsäljare med rätt information. Vi har faktiskt inte jättemycket kontakt med återförsäljare längre i dessa frågor vilket är ett bevis på att MediaCentral fungerar.

– Patric Briby, artikelansvarig Isodrän

 

Möjligheten att själva kunna styra bild, text och annan dokumentation ger Isodräns kunder smart och lättöverskådlig information som inte längre kräver manuellt arbete. Arbetsbelastningen har minskat och Isodrän kan nu fokusera på sitt arbete med att ge marknaden produkter för isolering och dränering i toppklass.

 

Patric Briby berättar i ett filmklipp om hur deras effektiva arbete med MediaCentral har gjort att de spar tid och resurser.

Isodrän filmklipp

Isodrän

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Isodrän har sedan decennier levererat isolering och fuktsäkra lösningar  på den skandinaviska marknaden genom rikstäckande återförsäljare och generalagenter. Isodrän utbildar och certifierar entreprenörer och tillhandahåller dokumentation och support i toppklass.
www.isodran.se

 

Finfo logo

 

 

 

 

 

 

Logiq Sweden AB äger Sveriges största databas för artikelinformation inom fackhandelns och har funnits sedan 1995 vid namnet Finfo. Databasen innehåller idag över 1 900 000 artiklar från drygt 400 leverantörer och är i stadig tillväxt. Ur databasen förser vi alla tongivande svenska byggmaterialhandlare och andra aktörer inom fackhandeln med logistikdata, prisinformation, bilder, dokumentation, miljödeklarationer och produktegenskaper. Vi tillhandahåller tjänster, utbildning och support för att hjälpa leverantörer och mottagare att effektivt hantera framtidens artikelinformation i och utanför bygghandeln.
www.finfo.se