Finfodagen 2019

Finfodagen 2019

Hållbarhet Är Information

Hur effektiviserar vi hanteringen av miljödokumentation?

 

Ökat fokus på miljö från lagstiftare och ökat värde från miljöcertifierade byggnader för byggherrar, har lett till framkomsten av många olika miljöbedömningssystem på svenska marknaden. Utvecklingen leder till ett mer hållbart byggande, men mångfalden av certifierings- och bedömningssystem innebär också en stor arbetsbörda för aktörer i byggprocessen. Tillverkare, handlare och entreprenörer måste tillhandahålla miljödokumentation i flera olika versioner och olika format. Aktörer i branschen är beroende av tillgång till information från flera olika databaser.

  • Vad är skillnaden på de olika certifierings- och bedömningssystem?
  • Hur kan du som arbetar med masterdata effektivisera företagets arbete med miljödokumentation?
  • Hur kan du som jobbar med hållbarhet och inköp ge bättre service till dina kunder när det gäller produktval och miljödokumentation?
  • Vilken roll kan Finfo spela i att tillgängliggöra miljödokumentation?

På Finfodagen, 26 mars tar vi krafttag kring dessa frågor och diskuterar hur man kan förenkla arbetet med miljödokumentation.

Givetvis är det en heldag fullmatad med spännande seminarier och föreläsningar, viktig information från branschen och mängder med smarta tips och överraskningar.

 

Moderator, Ulf Gustavsson

Moderator: Ulf Gustafsson

“Årets Finfodag har hållbarhet som tema. För att du i din verksamhet effektivt ska kunna svara upp mot alla olika former av hållbarhetskrav är information en nödvändighet.
Utan information – ingen hållbarhet! Verkar det stöddigt? Ja, kanske det. Men det vågar vi vara och du kommer att förstå varför på Finfos årliga kunddag.

Kundcase, paneldebatt och en mycket spännande key note är några av punkterna ni kommer att få ta del av. Lyssna – Lär – Ställ frågor.

Jag ser fram mot att få träffa dig och dina kollegor tisdag 26 mars på Citykonferensen i Stockholm.”

Varmt välkommen
– Ulf S. Gustafsson

Key Note: Gustav Stenbeck

Gustav Stenbeck är miljöaktivisten som blev riskkapitalist. Med erfarenhet från Greenpeace, multinationella företag och från startupvärlden talar han om hur hållbarhet håller på att förändra det ekonomiska landskapet i rasande takt och hur det påverkar sättet bolag gör affärer på. Både idag, imorgon och långt därefter.

Gustav har ett förflutet som hållbarhetschef åt Petter Stordalens Nordic Choice Hotels och blev under tiden där utsedd till en av Sveriges tre bästa hållbarhetschefer. Idag är han affärsängel och företagsledare och ägnar all sin tid och sina resurser till att arbeta där hållbarhet och affärer möts. Han har hands-on erfarenhet av vilka hållbarhetsinitiativ som funkar inom både stora och små bolag och utmanar många tidigare sanningar inom hållbarhetsvärlden.


Program

08.30 Kaffe och registrering
09.15 Välkommen till Finfodagen 2019
09.30 Vad är nytt hos Finfo?
10.15 Förmiddagsfika
10.45 Robert Af Wetterstedt, miljökonsult, ger en överblick över marknadens olika miljöbedömningssystem
11.30 Tillverkare, leverantör och entreprenör berättar om sina utmaningar med miljödokumentation
12.30 Lunch i restaurang Oxen
13.30 Paneldebatt, miljösystem
14.30 Eftermiddagsfika
15.00 Tillbakablick, Årets Finfoleverantör 2018, Finja Betong AB
15.30 Årets Finfoleverantör koras av Monica Björk
15.50 Key Note, föredrag med Gustav Stenbeck
16.50 Avslutning
17.00 After Work och mingel
18.00 Middag för anmälda på Bistro Rigoletto

Programmet uppdateras löpande.


Polhemssalen, Ingenjörshuset

   

Polhemssalen är ett inspirerande mötesrum med en unik inramning med detaljer som 150 kvm stjärnhimmel och en svävande fullt utrustad astronaut på rymdpromenad.

År 2018 vann Polhemssalen Svenska Mötespriset i kategorin Årets Mötesrum. Priset gick till den anläggning som hade det bästa, snyggaste, mest kreativa eller mest nyskapande mötesrummet.

Lunchen intar vi gemensamt i Restaurang Oxen som har en historia som sträcker sig ända tillbaka till 1790-talet. Restaurangen är Ingenjörshusets stolthet med inspiration från stilfulla engelska lokaler med mahogneypanel och kristallkronor.


Kostnad:
1 495 kr exkl moms per person (inkl frukost, lunch, fika och after work).

Tid och plats:
2019-03-26
Kl 9.00 – 17.30

Citykonferensen Ingenjörshuset, Polhemssalen
Malmskillnadsgatan 46
111 57 Stockholm


Efter Finfodagens  kan den som vill promenera ett stenkast till Bistro Rigoletto. Här avnjuter vi en gemensam Bistro Rigoletto tre-rättersmiddag, minglar och får möjlighet att bredda vårt nätverk för ett ökat kunskapsutbyte.
Tre olika menyer finns att välja mellan; Kött, fisk eller vegetariskt.

Kostnad:
495 kr per person

Tid och plats:
2019-03-26
Kl 18.00 –

Bistro Rigoletto
Kungsgatan 16
111 57 Stockholm


I anslutning till Finfodagen annordnas två utbildningar. Perfekt för er som inte är i Stockholm så ofta och vill effektivisera er vistelse. 

Artikelinformation- På rätt sätt  
Kursen för dig som är ny Vilmaleverantör eller dig som behöver fördjupa dina kunskaper i hur pris-och artikelinformation ska registreras för att följa regelverket Vilma.

Digital produktinformation för byggmaterialhandeln
En kurs för alla som är ansvariga/delaktiga i framställande eller användare av digital produktinformation.


 

Anmälan:
Anmälan är bindande men kan överlåtas till annan person på samma företag. Vid avbokning senare än en vecka innan evenemanget eller om ni uteblir debiteras ni full avgift.

Ange datum *

Deltagare namn *

Deltagare email *

Företag *

Mobilnummer *

Kontaktperson *

Kontaktperson email *

Önskas Middag på Bistro Rigoletto?*

Val av middag*

Fakturareferens

Faktureringsadress *

Övriga kommentarer, t ex specialkost

*= Obligatoriska fält