ETIMEgenskaper – Framtidens sätt att söka byggmaterial

ETIM

Egenskaper – Framtidens sätt att söka byggmaterial

ETIMEgenskaper – Framtidens sätt att söka byggmaterial

ETIM

Egenskaper – Framtidens sätt att söka byggmaterial

ETIMEgenskaper – Framtidens sätt att söka byggmaterial

ETIM

Produktsökning sker idag i allt större utsträckning genom önskade egenskaper än genom varugruppering. Genom att kombinera ett antal produktönskemål kan man få fram ett överskådligt urval av produkter ur marknadens överväldigande utbud.

 

Genom användning av egenskaper kan man systematisera kopplingen av relaterade artiklar på ett smidigt sätt och därmed öka försäljningen.

 

Vad är ETIM?
Den grundläggande idén med ETIM (European Technical Information Model) är att kunna beskriva en produkts egenskaper strukturerat, språkoberoende och relevant. ETIM-modellen har blivit en defakto standard för egenskapsdefinitioner och används i många europeiska länder samt i USA och Kanada.

ETIM används av både tillverkare och grossister inom el, VVS och bygg. Med ETIM får hela branschen en enhetlig struktur för egenskapsinformation och det blir möjligt att söka och jämföra produkter utefter deras egenskaper.

 

Hur fungerar det?
ETIM sorterar produkter i produktklasser och kopplar ett antal attribut till varje klass som beskriver produktens egenskaper. Standarden kontrolleras av ETIM International som godkänner alla ändringar i regelverket. Varje producent har ansvaret att förse sina egna produkter med egenskaper.

 

Fördelar med Finfo- ETIM
Med Finfo-ETIM blir det för första gången möjligt att tillgå egenskapsinformation för byggmaterial i ett strukturerat format.

  • Behöver inte lägga tid på att samla in informationen från olika källor
  • Minskar det manuella arbetet och ökar kvaliteten på informationen.
  • Enhetlig definition av produktegenskaper, jämför äpplen med äpplen.

 

 

Cirkelsåg- DCS391M2 Cirkelsåg, 18 V, XR, 4.0 Ah

Produktblad ETIM
Läs mer om ETIM

 

Vill du veta mer om ETIM? Kontakta oss gärna för mer information och offert.

Full kontroll på priser

Full kontroll på priser

Finfo Kontroll