Vilka är och vad gör Logiq?

Vilka är och vad gör Logiq?

Publicerad den 26.10.2020, 16:41

Logiq hade sin start i Halden, Norge år 1999 med målsättningen att leverera heltäckande tjänster för e-fakturor med visionen om marknadens nöjdaste kunder.

Företagets uppgift är att leverera molnbaserade lösningar för hantering av affärskritisk data mellan kunder och deras affärspartners. Kort sagt gör vi det möjligt för alla företag, oavsett storlek eller tekniska förutsättningar att skicka och ta emot e-fakturor. Vi överför i dag elektroniska fakturor, ordrar, bekräftelser, kataloginformation och besläktade affärsdokument i ett globalt nätverk. Tillsammans med våra partners erbjuder Logiq tjänster inom hela värdekedjan.

Logiq har alltid fokuserat på kunderna. Vår målsättning är att vara nummer ett inom kundservice. Vi är mycket stolta över att ha en support med betyget 98 % kundnöjdhet

Logiq har en stabil kärna av ca 70 medarbetare fördelat på tre kontor- Logiq kontorStockholm, Oslo och Halden.

 

Kort historik

 

  • Företaget grundades i Halden år 1999 och har således en erfarenhetsresa på över 20 år och kan räkna sig till ett av Norges äldsta och mest renomerade företag inom sin genre.
  • 2004 fusionerades företaget med NetBusiness Systems.
  • 2009 förvärvades Finfo Information som då bytte namn till Logiq Sweden AB. Företaget levererar artikelinformation genom databasen Finfo samt e-fakturatjänster genom Logiq.
  • Logiq® är sedan 2016 ett registrerat varumärke.
  • År 2019 firade Logiq 20 års jubileum.

Logiq 20 år

Logiq är bland annat en betrodd accesspunkt för leverans av Peppol. Det innebär att kunder hos Logiq får möjlighet att ansluta sig till Peppol-Peppol accesspunktnätverket och kan då sömlöst skicka fakturor inom både operatörs och Peppol-nätverken. Genom vår konverteringstjänst kan du skicka digitalt i det format ert system använder.

 

För att förenkla förståelsen för nätverket har vi skapat Peppolskolan.

Med gemensamma format öppnas det upp för samarbeten som tidigare inte varit möjliga. Ett nätverk för framtiden, både inom Sverige och internationellt. Med Logiq Sverige som accesspunkt få du alla fördelar, vi tar hand om resten!Johan Gren, senior sales manager

– Johan Gren, visionär och Peppolexpert

Logiq siffror och grafer

Våra kunder

Logiq har ett stort antal betrodda kunder i Norden men sträcker sig även över flera länder i Europa, bland annat Tyskland, Polen och Baltikum.

Logiq kunder

 

Vill du veta mer? Kontakta oss enligt nedan eller kontakta någon av våra trevliga säljare.

Ring oss på+46 8-402 41 39

Skicka e-mail till servicedesk@logiq.se