Artikelinformation
Egenskaper
ETIM
Finfo
ETIM 10- Ny version i Finfo
Artikelinformation
Egenskaper
ETIM
Finfo
ETIM 10- Ny version i Finfo
Den internationella lanseringen av ETIM version 10 ägde rum i december 2024. I april introduceras den svenska versionen i Finfo-portalen, vilket innebär att uppdaterade produktklasser nu blir tillgängliga i vår databas.

För dig som leverantör innebär detta att vissa produkter kan påverkas i större utsträckning. Om dina artiklar påverkas kommer vi att skicka ut specifik information till dig som leverantör.

I samband med denna versionsuppdatering lanserar vi också vår nya ETIM-portal – ett kraftfullt och effektivt verktyg där du enkelt kan exportera och importera tekniska egenskaper i Excel-format.

Är du nyfiken och vill ta del av en förhandsvisning av Finfos nya ETIM-verktyget? Kontakta lena.aslund@logiq.se så berättar hon mer.

Arbetsgrupp Byggbeslag – Tillsammans utvecklar vi ETIM

ETIM-modellen är i ständig utveckling och på Finfo arbetar vi kontinuerligt tillsammans med leverantörer för att förbättra befintliga produktklasser och ta fram nya. Just nu pågår ett aktivt arbete inom byggbeslag, där vi tillsammans med branschkunniga och konsulter under det gångna året genomfört ett gediget utvecklingsarbete där resultatet nu är integrerat i ETIM version 10.

Produktklasser som setts över:

  • Vinkeljärn (EC004444)
  • Balksko (EC003138)
  • Regelfäste (EC003051) – nu ersatt av Balksko
  • Gerberbeslag (EC004446) – mötesbehandlat, RFC-utkast saknas

Arbetet fortsätter nu med att se över och skapa relevanta produktklasser för hålplattor, spikplåtar/spikningsplåtar, hålplåt och spikbleck. När dessa delar är färdigställda planerar vi att ta oss an fler områden såsom stolphållare, stolpskor, plintjärn och markskruvar.

Din medverkan gör skillnad- delta i arbetsgruppen

ETIM-modellen är under ständig utveckling, och för att den ska fortsätta vara relevant, träffsäker och användbar krävs input från dem som kan produkterna bäst – oavsett om du är tillverkare, distributör eller verksam inom en annan del av branschen. Att delta i arbetsgruppen är ett konkret sätt att påverka hur teknisk produktinformation struktureras och används. Du får insyn i modellens utveckling, möjlighet att lyfta specifika behov och en chans att samarbeta med andra aktörer i branschen.

Vill du vara med i nästa steg – eller har du kollegor som borde bjudas in i arbetet? Hör gärna av dig till lena.aslund@logiq.se, så ser vi till att ni får all information ni behöver.

Här kan du läsa mer om ETIM 10 och söka efter klasser, egenskaper och värden i modellen.

No items found.
nyhetsbrev
Nina Näfstadius
Marketing Manager
Missa aldrig något viktigt- prenumerera på våra nyhetsbrev!
Tack för ditt intresse, vi hör av oss inom kort
Oj! Något gick fel. Kontrollera att alla obligatoriska fält är ifyllda och försök igen.
arkkiv nyhetsbrev