Årets Finfoleverantör 2019

Årets Finfoleverantör 2019

Publicerad den 23.05.2019, 08:15


Årets Finfoleverantör 2019

Traditionsenligt koras varje år en leverantör till ”Årets Finfo leverantör”. I år gick utmärkelsen till Västsvensk Byggskruv. Vi kontaktade Johan Björfjäll för att få veta mer om deras arbete och stratergi för masterdata.

Det har definitivt varit vår strategi! Vi vill och ska vara duktiga på artikelinformation. Det ska vara rätt information, rätt versioner och inga felaktigheter.


Västsvensk Byggskruv har från början varit väldigt noggranna med artikelinformationen och man har under de senaste åren börjat använda ett PIM-system för att få ännu bättre ordning på sin masterdata. För att säkerställa att all information finns på plats när en produkt ska lanseras börjar man tidigt med insamlingen av masterdata.

-Ja, egentligen direkt från när idén kommer upp, vi har så långa ledtider på våra produkter. Vi brukar räkna att det tar ungefär 1 år från att vi kommer på en idé till att vi sen har den hemma hos oss här i Borås, på vårt lager.

Löpande arbete säkrar god information

Under tiden från idé till lansering pågår arbetet med att ta fram information. Man sätter benämningar, kontrollerar förpackningsstorlekar och i vissa fall även bilder. Detta innebär att, när produkten väl är redo för leverans, finns all information samlad för kunden att ta del av. Detta resulterar i att man snabbt får ut sina produkter samt kan säkerställa att rätt information når kunden.

Västsvensk Byggskruv har distribuerat produktinformation genom Finfo under många år och ser tydliga fördelar med samarbetet

-En anslutning till Finfo underlättar mycket med dom bitarna vi byggt upp på sistone så som bilder och dokument. Vi har automatiska exporter till Finfo så vet vi att den nyaste bilden och den nyaste versionen av ett dokument finns där. Detta gör att vi vet att kunderna laddar hem rätt information och vi undviker att manuellt skicka ut dokument som uppdateras löpande. 

Komplett masterdata av hög kvalité

Detta arbete ledde till att Finfo i år korade Västsvensk Byggskruv till Årets Finfoleverantör med motiveringen:
 

Västsvensk Byggskruv har mycket komplett masterdata av hög kvalité både när det gäller artikel och mediainformation. Företaget är alltid snabba att tillhandahålla marknadens önskemål av ny information och har under lång tid legat i framkant i sitt arbete med masterdata.

 
 
 
 

Västsvensk Byggskruv AB

Västsvensk Byggskruv AB startade 1984 och är idag ett av landets ledande företag i branschen. VSB:s mål är att tillhandahålla produkter med marknadens högsta kvalitet med stor punktlighet vid leveranser där restorder hör till undantagen. Vi arbetar kontinuerligt med produktutveckling och kvalitetsuppföljning med tidsminimerande och arbetsbesparande innovationer som målsättning.