Beijer först i Sverige med att införa ETIM-standard på byggmaterial

Beijer först i Sverige med att införa ETIM-standard på byggmaterial

Publicerad den 18.11.2019, 10:30

Logiq Finfo och Beijer Byggmaterial startar ett samarbete där artiklar ska förses med egenskapsinformation enligt ETIM-standarden. För kunden kommer det att innebära ett mer överskådligt urval och bättre information kring artiklar.

För att kunna arbeta automatiserat med produktegenskaper på artiklar så krävs datainsamling där alla leverantörer beskriver sina produkter utifrån samma regler. Först då kan man säkerställa att äpplen jämförs med äpplen. Byggmaterialhandlarna i Sverige har valt att använda ETIM som denna standard, något som Beijer Byggmaterial nu blir först i branschen att införa.

 

– Produktegenskaper på artiklar blir centrala i framtidens sätt att sortera och söka byggmaterial på ett snabbare och effektivare sätt. Genom utökad information kring artiklar kan vi exempelvis automatisera synlighet av relaterade artiklar på e-handeln, vilket förbättrar kundupplevelsen och förenklar arbetet både för oss och våra kunder. Vi vill vara först med att erbjuda våra kunder denna möjlighet, säger Carina Erlandsson, e-handelschef på Beijer.

Carina Erlandsson, Bejer, Troels Hansen, Finfo
Carina Erlandsson och Troels Hansen

 

Finfos ETIM-lösning säkrar att information från leverantörer blir tillgänglig digitalt och möjliggör inläsning av egenskaper i till exempel PIM-system utan manuell hantering. Logiq Finfo har jobbat i flera år med att förbereda branschen på att implementera ETIM egenskaper genom informationsaktiviteter, arbetsgrupper och medverkan i ETIM Sverige.

 

– Vi är mycket glada för att Beijer nu väljer att gå igång med att använda produktegenskaper på ett systematiskt sätt i sin verksamhet, och vi är stolta över att inleda denna resa tillsammans med Sveriges ledande byggmaterialhandlare, säger Troels Hansen, VD Logiq Finfo.

 

Arbetet med att samla in information från Beijers leverantörer påbörjas omedelbart.

Leverantörerna kommer under närmsta tiden ta emot instruktioner om hur de ska påföra sina produkter tekniska egenskaper i Finfos ETIM-lösning.

 

Bejer Byggmaterial

Beijer Byggmaterial AB är Sveriges största helägda bygghandelskedja med 82 byggvaruhus över hela Sverige, inkl. det nya förvärvet. Vi förser både byggproffs och hemmaproffs med byggmaterial, verktyg och tjänster av hög kvalitet. Beijer Byggmaterial omsätter över 7,5 miljarder SEK och har mer än 2000 anställda.

Beijer Byggmaterial ingår i STARK GROUP som är Nordens största distributör och av byggmaterial. STARK GROUP erbjuder ett brett utbud av tjänster till både entreprenörer och professionella hantverkare. STARK GROUP äger STARK i Danmark, Finland och Grönland, Neumann Bygg i Norge och Beijer Byggmaterial i Sverige.

www.beijerbygg.se

 

 

Finfo logo

Finfo tillhandahåller tjänster för att effektivt hantera artikel-och prisinformation genom att förse svenska byggmaterialhandlare och andra aktörer inom byggbranschen med logistikdata, prisinformation, bilder, dokumentation samt produkt och miljöegenskaper. Producenter erbjuds en samlad kanal för att förse sina kunder med information samtidigt som mottagare av information får en samlad källa till kvalitetssäkrad masterdata.

www.finfo.se

Vill du veta mer om ETIM?
Kontakta oss gärna för mer information.