Pressmeddelande: Finfo & Tørn i samarbete

Pressmeddelande: Finfo & Tørn i samarbete

Publicerad den 02.11.2022, 12:20

Data från Finfo ska hjälpa byggmaterialhandeln att sälja överskottsvaror


Varor som inte blir sålda är en stor utmaning för alla inom varuhandeln.

Det problemet kommer marknadsplatsen Tørn bidra till att lösa. Nu har de ingått ett samarbete med Finfo för att göra det ännu enklare att sälja varor som byggmaterialbutikerna inte lyckats sälja och på det sättet bidra till att minimera svinn i branschen.

 

Tørn Sverige är en oberoende marknadsplats där byggmaterialhandlare och leverantörer kan sälja sina överskottsvaror. Konceptet innebär att man som byggvarubutik, -kedja eller -leverantör kan publicera produkter man inte kan sälja i sina ordinarie kanaler. Det kan röra sig om bland annat felbeställningar, säsongsrester och överlager – helt nya oanvända varor som av olika anledningar blir stående och samlar damm.

 

Vi säkerställer ett effektivt flöde för alla parter


Att sälja överskottsvaror är svårt, därför har Tørn Sverige ingått samarbete med Finfo.
Det innebär att en integration finns mellan Tørns databas och Finfo. På det sättet blir det mycket enklare för byggvarubutikerna att lägga ut varorna på Tørns marknadsplats.

 

– Vi vill gärna underlätta för våra partners genom att hålla oss till standardiserad artikelinformation via Finfo och enligt Vilma. På så sätt säkerställer vi ett effektivt flöde för alla parter, säger Lena Sundqvist, COO för Tørn Sverige.

 

När en säljare ska publicera en produkt med Finfo nr, underlättas registreringen genom att produktinformation som t e x bild, benämning, beskrivning och logistikmått hämtas direkt från artikeln i Finfodatabasen vilket gör att arbetet markant underlättas för säljaren. Den information som hämtas är publik och kan hämtas via en leverantörs hemsida eller en byggmaterialhandlares system, men genom att hämta direkt från Finfo säkerställs korrekt information.

 

– Genom att samarbeta med den här typen av oberoende marknadsplats som Tørn är ökar man nyttan med att samla och kvalitetssäkra produktinformation på ett ställe. Vi ser gärna att produktinformation som används i branschen presenteras på ett liknande och standardiserat sätt, säger Troels Hansen, VD för Logiq /Finfo

 

Tørn blev i Sverige lanserat under februari 2022 och idag säljer butiker från bl a Beijer Byggmaterial, AB Karl Hedin, XL Bygg och Bygma sina överskottsvaror via på Tørn, och nya butiker läggs till varje vecka.

 


 

 

Om Finfo:

Finfo är Sveriges största databas för byggmaterial med 400 aktivaFinfo logo leverantörer och 1,9 miljoner artiklar. Finfo tillhandahåller tjänster för att effektivt hantera artikel- och prisinformation, bilder, dokument, miljö- och hållbarhetsinformation samt produktegenskaper.

https://www2.finfo.se/
info@finfo.se

 

 

Om Tørn:

Tørn är en oberoende marknadsplats där byggmaterialhandlare ochTörn leverantörer kan sälja sina överskottsvaror. Konceptet innebär att man som byggvarubutik, -kedja eller -leverantör kan publicera produkter man inte kan sälja i sina ordinarie kanaler.
Tjänsten Tørn grundades i Norge i början av år 2020 och lanserades i Sverige i början av 2022.

www.torn.se
www.torn.no