Pressmeddelande: Ny CEO hos Logiq

Pressmeddelande: Ny CEO hos Logiq

Publicerad den 03.06.2021, 14:17

Styrelsen för Logiq AS har utsett Troels Hansen till ny CEO. Han tillträder 1 juni 2021. Troels kommer från en position som CEO för Logiq Sweden AB. Logiq AS nuvarande CEO, Knut Rosness, går i pension.

”Styrelsen är glad att kunna presentera Troels Hansen som ny CEO. Troels har genom sina år som chef för Logiqs verksamhet i Sverige bevisat sin förmåga att skapa resultat och tillväxt. Han är en stark representant för Logiqs kultur av entreprenörskap och kundfokus och har de ledaregenskaper som krävs för att utveckla Logiq i en period av kraftig expansion” säger Anders Idebøen, Styrelseordförande för Logiq.

”Styrelsen vill också ta detta tillfälle i akt och tacka Knut Rosness för hans stora bidrag som CEO under hans åtta år hos Logiq. Knut kommer att stå till bolagets förfogande fram till 31 juli”, tillägger Anders Idebøen.

”Det har varit en fantastisk tid på Logiq och jag är stolt över att fått leda bolaget till positionen som en av Nordens ledande EDI-operatörer. Nu är det tid att lämna över stafettpinnen till Troels som kommer ta bolaget vidare in i nästa fas” säger Knut Rosness.

Troels har ansvarat för Logiqs lyckade intåg på den svenska EDI-marknaden under de senaste fyra åren. Han har etablerat en lokal säljorganisation och byggd upp ett partnernätverk som har lett till en snabb expansion av Logiqs marknadsandelar i Sverige. Under samma period har han utvecklat och konsoliderat Logiq Finfos position som svenska byggbranschens leverantör av kvalitetssäkrad produktinformation.

Troels är en senior ledare med 15 års ledarskapserfarenhet från båda mellanstora företag och internationella koncerner. Han har över 10 års chefserfarenhet med produktutveckling i den nordiska EDI-marknaden och med produktinformation.

”Jag är stolt och motiverad över att få förtroendet som CEO för Logiq. Jag har varit en del av Logiqs fantastiska utveckling de senaste fyra åren och ser mycket fram emot att tillsammans med medarbetare, kunder och ägare försätta vår expansion” säger Troels Hansen.

”Logiq är unikt välpositionerat för att driva på den utveckling mot alltmer digitaliserade handelsdokument som pågår i Norden och övriga Europa. Vi kommer att fortsätta utveckla våra tekniska lösningar så vi även i framtiden kan ha marknadens nöjdaste kunder”.

Troels Hansen tillträder som CEO 1 juni 2021. Han kommer att kvarstå som CEO för Logiq Sweden AB och för affärsområdet Finfo.

 

Om Logiq:

Logiq AS är ett av Nordens ledande IT-bolag inom molnbaserat elektronisk dokumenthantering. Bolaget har 65 medarbetare vid huvudkontoret i Halden och på våra kontor i Oslo och Stockholm. I 2020 omsatte Logiq 112 miljoner NOK och har över 3000 kunder i Norden.

Logiq är ett tillväxtbolag präglad av entusiasm och optimism. Vi opererar i en växande marknad där vi erbjuder marknadsledande produkter och tjänster som skapar stora besparingar för våra kunder. Hög kompetens och bra kundservice är två faktorer som skiljer oss från våra konkurrenter.

För ytterligare information, kontakta Logiq AS, Troels Hansen, CEO, mobil +46 70 223 73 42, troels.hansen@logiq.se eller Anders Idebøen, mobil: +47 950 245 38, anders.ideboen@logiq.no.
Se www.logiq.no för mer information.

Troels Hansen
Troels Hansen
Knut Rosness
Knut Rosness