Finfodagen 2018

Finfodagen 2018

Publicerad den 22.03.2018, 11:25


Årets Finfodag gick av stapeln den 13 mars på anrika Berns i Stockholm.
I en nästintill fullsatt Kammarsal med tillhörande Studio välkomnade vi våra gäster med temat ”Artikelinformation och digital framtid”.

Den digitala utvecklingen sker i en rasande fart och företag möts idag av höga krav på dokumentation av material i de hus de bygger. Byggherrar vill ha tillgång till digital information och lagstiftningen ställer tuffare krav än tidigare. Digital omställning låter för en del luddigt och skrämmande medan andra ser det som en positiv utmaning. Hur man än ser det så är digitaliseringen här för att stanna.

Det var med viss vördnad vi steg in genom den glasade entrén till det 150 åriga nöjespalatset med sina förnäma eventlokaler. Dagen inleddes av vår moderator Magnus Tönne som följt av strålkastarens ljus stegade upp på scen till tonerna av James Bond för att sparka igång dagen.

Troels Hansen, VD, Logiq Finfo berättade om vårt viktiga arbete och senaste nyheter. Vi fick bland annat höra om vårt nyförvärv LogiqPay och en valideringstjänst som tagits fram för att effektivisera flödet mellan beställningar. Ett webinar kring valideringskalkylatorn kommer att förklara tjänsten närmare den 24 april.

Under en intensiv förmiddagen fick vi en djupdykning i ETIM. Arnold Kampstra från Holland berättade om det internationella arbetet med ETIM och Hans Olsson från Solar Sverige berättade om sin ETIM-resa. C4 Contextures Ulrik Lilius följde med ”ETIM i verkligheten”, och gav exempel från K2 och Hammarbybacken. Avensias Marcus Hillum pratade om produktens resa och betydelsen av god informationslogistik.

Lunch i Stora Salongen
Lunch i Stora Salongen

Lunchen intogs i den maffiga Stora Salongen där Strindberg på sin tid spenderat åtskilliga sena kvällar. Den trevliga serveringspersonalen försåg oss med grillad kyckling med ångad bok choy och krispiga nudlar.
Mätta och glada minglade våra gäster sedan i den angränsade Studion. Ett flertal företag kopplade till Logiq Finfo fanns på plats för att berätta om sina tjänster och svara på frågor.

Finfodagens eftermiddag startades med en föreläsning om hållbarhet och framtid med den framgångsrika arkitekten Joakim Kaminsky.

Vi fick se prov på hållbara ”framtidshus” och en liten uppläxning i bruket av dagens icke återanvändbara byggmaterial. Helt klart en tankeställare för vår moderna tid.

Årets Finfoleverantör

Byggmaterialhandlarnas nya VD Monica Björk presenterades och fick i välkomstpresent överta arbetet med att utse årets Finfoleverantör. Men innan det var dags att utse 2018 års mästare fick vi möta Aerfast Mikael Leppänen, som vann priset 2017. Aerfast berättade för oss om sitt utmärkta arbete med artikelinformation. Nominerade i år var Flexit, Jackon och Finja Betong som i en jämn kamp då alla är mycket framgångsrika i arbetet med masterdata.
Juryns motivering, ”Leverantören har uppdaterat Finfo med korrekt grunddata enligt Vilmastandarden i såväl artikeldatabasen som Media Central. Leverantören arbetar med masterdata på ett föredömligt sätt och är lyhörd för marknadens önskemål”.
När Finja Betong ropades upp som årets vinnare och Roger Höjendal, kundservicechef insåg att priset var deras sken han upp som en sol och mottog stolt diplom, blommor och den självklara äran.
Ett stort grattis till Finja Betong, årets Finfoleverantör 2018.

Som en av våra key notes välkomnades sedan David Ståhlberg upp på scen. David som har en bred bakgrund inom bland annat Google och Procter & Gamble, arbetar idag med att hjälpa företag att förstå den ständigt utvecklande digitala världen vi lever i. David var en talare som verkligen inspirerade med sin varma humor och förmågan att belysa och förenkla det som kan verka komplicerat. Efter många intensiva föreläsningar fick vi även höra Magnus Svensson från Byggvarulistan berätta om BuildFlow och Mats Persson från Symetri som sist ut på scen tog till orda.
En sådan intensiv och informationsrik dag krävde givetvis lite mingel vid baren och det var där vi alla samlades, lagom möra efter den sista föreläsningen.

Vi är mycket glada över att få ha träffat tidigare kända ansikten men även en hel del nya som ville fördjupa sig i Logiq Finfos breda tjänster. Givetvis hoppas vi att ni uppskattade de presentationer som hölls och att de gav er nya kunskaper och insikter att ta med er in i ert dagliga arbete.